Disecta Membra
Domowe racuszki to jest to! Najlepsze są prosto z patelni, parzące palce, posypane tylko cukrem. Możesz je zrobić na kilka sposobów. Potrzebne produkty znajdą się zawsze w każdej kuchni. To świetny pomysł na kolację, kiedy wpada do was nagle ktoś niezapowiedziany.
Uwielbiają je dzieci i dorośli. Podstawą racuszków jest ciasto z kilku prostych składników, które miesza się łyżką. Potem na oleju smaży się pyszne, rumiane, chrupiące placuszki i podaje z różnymi dodatkami. Wszystko to trwa może kwadrans. Do ciasta – według uznania czy ochoty – można dodać pokrojone owoce lub ser. A gotowe posypuje się wiórkami kokosowymi, cukrem pudrem lub podaje z konfiturami albo miodem.
http://gotowanie.onet.pl/_i/artykuly/2008/racuchy_d.jpg
Racuchy z jabłkami
Racuszki pikantno
Racuchy z ryżem i kokosem
Racuszki z kozim serem